Kvassay Levente Pincészete
A Kvassay Pincészet története két generációval ezelőtt, 1990-ben kezdődött. Kvassay István többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalatszerzés után 2002-ben alapította meg saját családi pincészetét, majd 2007-ben fia, Kvassay Levente vette át a pincészetet. Innentől kezdve a borkészítésük filozófiája: ötvözni az ősi öntörvényű szabályokat korunk technológiai eljárásaival. Fajtaválasztékuk ötvözi a klasszikus villányi vörösboros kínálatot a könnyedebb fehér- és rozéborokkal: sauvignon blanc, syrah, sangiovese, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon alkotja a kínálatukat. A pincészet kapacitása meghaladja a területeik termőképességét, ezért a saját termésüket minőségi villányi alapanyag felvásárlásával egészítik ki.
Levente kedvenc fajtája a zöldveltelini, amely lendületes, friss és elegáns. Könnyebb stílusú bort készítenek belőle, amely tökéletes párosítás a nyári estékhez. Pincészetükben magyar kádároktól származó hordókat használnak, amelyek különböző égetésűek. Mindig nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a szőlő a legtökéletesebb formájába kerüljön a szüretelés időpontjában. A szőlő feldolgozását követően minden erjedést irányítani tudnak, úgy, hogy a bor gyümölcsösségét és frissességét is képesek megőrizni. Minden boruk saját karakterrel rendelkezik, pincészetük működésében pedig fontos szerepet tölt be a család.
Céljuk, hogy a boraik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mivel szeretnék minden borkedvelővel megismertetni a Kvassay-borokat.